Opleiding Eerste Hulp (voor studenten)

Deze opleiding is speciaal voor studenten. Het tempo tijdens de lessen ligt hoger en er wordt meer zelfstudie van je verwacht dan bij de reguliere opleiding Eerste Hulp.

Inhoud

cursus EHBO

In circa 9 lessen van 2 uur leer je wat je moet doen, maar ook wat u vooral niet moet doen als het gaat om het verlenen van eerste hulp.

De cursus wordt gegeven door een van onze eigen instructeurs, welke gecertificeerd zijn door Het Oranje Kruis. De nadruk ligt op de praktijk, maar er is ook aandacht voor de theoretische achtergrond. Om het oefenen zo realistisch mogelijk te maken worden LOTUS-slachtoffers ingeschakeld.

Deze opleiding gaat in op de hulpverlening aan baby's, kinderen en volwassenen. Je leert ook reanimeren en een AED te bedienen.

Onafhankelijk examen

cursus EHBO

De cursus wordt afgesloten met een examen. Het examen wordt onder toezicht van Het Oranje Kruis afgenomen door een onafhankelijk examenteam, bestaande uit een arts, een instructeur Eerste Hulp en twee LOTUS-slachtoffers. Na het behalen van het examen ontvangt u het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis. Dit diploma is twee jaar geldig.

Word hulpverlener

Na het behalen van het diploma is het mogelijk om als EHBO'er ingezet te worden op evenementen waar EHBO-vereniging Enschede de hulpverlening verzorgt. Dit zijn onder andere diverse evenenemten uit de studentenwereld, bijvoorbeeld: de batavierenrace, de kick-in en de Saxion intro.

Een nieuwe EHBO'er wordt altijd samen met een ervaren EHBO'er ingedeeld. Het is niet nodig om een minimaal aantal uren per jaar te maken en je ontvangt voor de gemaakte uren een vrijwilligersvergoeding.

cursus EHBO

Gereduceerd tarief

Wij bieden deze cursus ook tegen een gereduceerd tarief van €55 aan (normaal €215). Je gaat dan de verplichting aan om binnen 2 jaar na het behalen van het diploma 40 uur EHBO-dienst te draaien bij evenementen waar onze vereniging de hulpverlening verzorgd. De keuze van de evenementen is vrij; de indeling van hulpverleners bij evenementen geschiedt door de EHBO-vereniging. U wordt altijd ingedeeld samen met een ervaren EHBO'er. Een ideale manier om de geleerde kennis en vaardigheden meteen in de praktijk te brengen.

Indien na twee jaar blijkt dat u geen 40 uur hulpverlening heeft verzorgd, worden de niet gemaakte uren alsnog gefactureerd tegen €5,00 per uur. Indien u meer dan 40 uur hulpverlening heeft verzorgd, ontvangt u voor deze uren een vrijwilligersvergoeding van dezelfde hoogte.

Vergoeding zorgverzekering

Wist u dat bij veel aanvullende zorgverzekeringen (een deel van) uw opleidingsgeld vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar? De website Zorgwijzer heeft een handig overzicht gemaakt. Controleer altijd even bij uw eigen verzekeraar of deze informatie nog actueel is.

Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars op zorgwijzer.nl

Geplande opleidingen

Geplande startdatum(s) (bij voldoende deelname):

Er is op dit moment nog geen geplande startdatum voor deze opleiding. Inschrijven is wel mogelijk, we nemen dan contact op wanneer er een nieuwe datum bekend is.

Kosten

Deze cursus kost €215 per persoon (of €55 tegen gereduceerd tarief), inclusief examengeld. Het lesboek krijg je gedurende de opleiding van ons in bruikleen.

Het lidmaatschap van de vereniging voor het resterende kalenderjaar (vanaf het moment van het behalen van het diploma) is inbegrepen in de cursusprijs.

Locatie

De lessen worden gegeven in onze eigen leslokalen in wijkcentrum Prismare in Roombeek, aan de Roomweg 167 in Enschede. In de avonduren is dit gebouw alleen via de hoofdingang aan de Lonnekerspoorlaan (busbaan) toegankelijk. De leslokalen bevinden zich op de begane grond, schuin rechts van de receptie en het theater.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.