Stop de bloeding - red een leven

Inhoud

cursuslogo Stop de bloeding

In de cursus Stop de bloeding - red een leven leert u hoe u levensbedreigend bloedverlies herkent en hoe u dit kunt stoppen door middel van drukken op de wond, het aanleggen van een tourniquet en/of het opstoppen van de wond met hemostatische gazen. Deze cursus is in 2016 ontwikkeld door Dr. Leo Geeraedts en VUmc Academie en is de landelijke standaard geworden.

De cursus Stop de bloeding - red een leven is geschikt voor iedereen vanaf 16 jaar. U kunt dus ook deelnemen als u (nog) geen EHBO-diploma of reanimatiecertificaat heeft. Voor EHBO'ers is deze cursus een mooie aanvulling op hun huidige competenties. De cursus duurt ongeveer 2,5 uur.

oefentourniquets

Certificaat en geldigheid

U ontvangt na succesvolle deelname een certificaat als bewijs dat u de cursus succesvol heeft afgerond. Dit certificaat is 4 jaar geldig. Het certificaat kan verlengd worden door een herhalingsles te volgen.

Vergoeding zorgverzekering

Wist u dat bij veel aanvullende zorgverzekeringen (een deel van) uw opleidingsgeld vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar? De website Zorgwijzer heeft een handig overzicht gemaakt. Controleer altijd even bij uw eigen verzekeraar of deze informatie nog actueel is.

Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars op zorgwijzer.nl

Kosten

De kosten voor de cursus Stop de bloeding - red een leven zijn € 30 per persoon, inclusief lesmateriaal en digitaal certificaat.

Komende cursussen

Op dit moment is het nog niet bekend wanneer deze cursus start. U kunt zich al wel inschrijven, dan nemen wij contact met u op wanneer de startdatum bekend is.

Locatie

De lessen worden gegeven in onze eigen leslokalen in wijkcentrum Prismare in Roombeek, aan de Roomweg 167 in Enschede. In de avonduren is dit gebouw alleen via de hoofdingang aan de Lonnekerspoorlaan (busbaan) toegankelijk. De leslokalen bevinden zich op de begane grond, schuin rechts van de receptie en het theater.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.