Opleiding Eerste Hulp

Inhoud

cursus EHBO

In circa 10 lessen van 2,5 uur leert u wat u moet doen, maar ook wat u vooral niet moet doen als het gaat om het verlenen van eerste hulp.

De cursus wordt gegeven door een van onze eigen instructeurs, welke gecertificeerd zijn door Het Oranje Kruis. De nadruk ligt op de praktijk, maar er is ook aandacht voor de theoretische achtergrond. Om het oefenen zo realistisch mogelijk te maken worden LOTUS-slachtoffers ingeschakeld.

Deze opleiding gaat in op de hulpverlening aan baby's, kinderen en volwassenen. U leert ook reanimeren en een AED te bedienen.

Onafhankelijk examen

cursus EHBO

De cursus wordt afgesloten met een examen. De minimumleeftijd voor deelname aan het examen is 16 jaar. Het examen wordt onder toezicht van Het Oranje Kruis afgenomen door een onafhankelijk examenteam, bestaande uit een arts, een instructeur Eerste Hulp en twee LOTUS-slachtoffers. Na het behalen van het examen ontvangt u het Diploma Eerste Hulp van Het Oranje Kruis. Dit diploma is twee jaar geldig.

Word hulpverlener

Na het behalen van het diploma is het mogelijk om als EHBO'er ingezet te worden op evenementen waar EHBO-vereniging Enschede de hulpverlening verzorgt. Een nieuwe EHBO'er wordt altijd samen met een ervaren EHBO'er ingedeeld. Het is niet nodig om een minimaal aantal uren per jaar te maken en u ontvangt voor de gemaakte uren een vrijwilligersvergoeding.

cursus EHBO

Gereduceerd tarief

Wij bieden deze cursus ook tegen een gereduceerd tarief van €85 aan (normaal €250). U gaat dan de verplichting aan om binnen 2 jaar na het behalen van het diploma 50 uur EHBO-dienst te draaien bij evenementen waar onze vereniging de hulpverlening verzorgd. De keuze van de evenementen is vrij; de indeling van hulpverleners bij evenementen geschiedt door de EHBO-vereniging. U wordt altijd ingedeeld samen met een ervaren EHBO'er. Een ideale manier om de geleerde kennis en vaardigheden meteen in de praktijk te brengen.

Indien na twee jaar blijkt dat u geen 50 uur hulpverlening heeft verzorgd, worden de niet gemaakte uren alsnog gefactureerd tegen €5,00 per uur. Indien u meer dan 50 uur hulpverlening heeft verzorgd, ontvangt u voor deze uren een vrijwilligersvergoeding van dezelfde hoogte.

Cursus op maat voor bedrijf of vereniging

Wij kunnen uw mensen ook in groepsverband opleiden tot EHBO'er. De cursusdata worden dan in overleg vastgesteld (minimaal 10 deelnemers). Neem contact met ons op voor meer informatie.

Vergoeding zorgverzekering

Wist u dat bij veel aanvullende zorgverzekeringen (een deel van) uw opleidingsgeld vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar? De website Zorgwijzer heeft een handig overzicht gemaakt. Controleer altijd even bij uw eigen verzekeraar of deze informatie nog actueel is.

Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars op zorgwijzer.nl

Geplande opleidingen

Geplande startdatum(s) (bij voldoende deelname):

Er is op dit moment nog geen geplande startdatum voor deze opleiding. Inschrijven is wel mogelijk, we nemen dan contact op wanneer er een nieuwe datum bekend is.

Kosten

Deze cursus kost €250 per persoon (of €85 tegen gereduceerd tarief), inclusief lesboek en examengeld.

Het lidmaatschap van de vereniging voor het resterende kalenderjaar (vanaf het moment van het behalen van het diploma) is inbegrepen in de cursusprijs.

Locatie

De lessen worden gegeven in onze eigen leslokalen in wijkcentrum Prismare in Roombeek, aan de Roomweg 167 in Enschede. In de avonduren is dit gebouw alleen via de hoofdingang aan de Lonnekerspoorlaan (busbaan) toegankelijk. De leslokalen bevinden zich op de begane grond, schuin rechts van de receptie en het theater.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.