Opleiding reanimatie en AED-bediener (BLS/PBLS)

Reanimatie van volwassenen, inclusief gebruik AED (BLS)

cursus reanimatie

Voor iedereen die geen (langere) EHBO-opleiding wil volgen maar wel de techniek van het reanimeren wil beheersen, bieden wij een reanimatiecursus aan. In twee lessen van ca. 2 uur leert u de BLS (Basic Life Support) technieken bij volwassenen, inclusief het gebruik van de AED.

De Automatische Externe Defibrilator (AED) vergroot de overlevingskans bij een reanimatie. Dit apparaat komt op steeds meer (openbare) plaatsen te hangen. Ook de vrijwilligers van de EHBO-vereniging Enschede dragen bij elke EHBO-dienst een AED bij zich.

Reanimatie van baby's en kinderen, inclusief gebruik AED (PBLS)

Indien u in het bezit bent van een geldig BLS-certificaat (reanimatie van volwassenen, inclusief gebruik AED) en wilt leren hoe u baby's en kinderen moet reanimeren, dan is de aanvulling Reanimatie bij baby's en kinderen (PBLS) een echte aanrader. Gedurende één avond van circa. 2 uur leert u de verschillen tussen de reanimatietechnieken voor baby's, kinderen en volwassenen. Er wordt geoefend op speciale baby- en kinderpoppen.

Sinds 2017 is reanimatie bij baby's en kinderen ook standaard onderdeel van het diploma Eerste Hulp.

Geldigheid en herhalingen

Bij het succesvol afronden van een opleiding BLS of PBLS ontvangt u een certificaat dat twee jaar geldig is. De geldigheid is steeds met twee jaar te verlengen door een herhalingsles te volgen. Om de kennis en vaardigheden op peil te houden adviseren wij u echter om jaarlijks een herhalingsles te volgen. Een herhalingsles kost € 8,50 en duurt ongeveer een uur. Het lesrooster voor herhalingslessen BLS/PBLS is hier te vinden.

Vergoeding zorgverzekering

Wist u dat bij veel aanvullende zorgverzekeringen (een deel van) uw opleidingsgeld vergoed krijgt van uw zorgverzekeraar? De website Zorgwijzer heeft een handig overzicht gemaakt. Controleer altijd even bij uw eigen verzekeraar of deze informatie nog actueel is.

Overzicht vergoedingen zorgverzekeraars op zorgwijzer.nl

Kosten

De kosten voor de cursus BLS (reanimatie van volwassenen) zijn € 49,50 per persoon, inclusief lesmateriaal en certificaat. De kosten voor reanimatie bij baby's en kinderen (PBLS) bedragen € 30,00 per persoon.

Komende cursussen

Geplande startdata (bij voldoende deelname):

• maandag 13 mei 2019
    Reanimatie van volwassenen, incl. gebruik AED
    Twee maandagavonden (13 en 20 mei) van 19:30 - 21:30 uur.

Locatie

De lessen worden gegeven in onze eigen leslokalen in wijkcentrum Prismare in Roombeek, aan de Roomweg 167 in Enschede. In de avonduren is dit gebouw alleen via de hoofdingang aan de Lonnekerspoorlaan (busbaan) toegankelijk. De leslokalen bevinden zich op de begane grond, schuin rechts van de receptie en het theater.

Vragen?

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.